Om os

Vægtlægen er et professionelt team bestående af speciallæger i Almen Medicin og en række praksis sygeplejersker. Vi har stor klinisk erfaring med behandling af overvægt og kroniske sygdomme, og rigtig gode resultater med vægttab understøttet af medicinske forløb. 

Vægtlægen har fokus på dig og dit vægttab. Undervejs i behandlingen støtter og motiverer vi dig løbende.  

Hos Vægtlægen er arbejdet med motivation centralt. Derfor har vi tilknyttet professor Henning Langberg fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet. Han har forsket i motivation og udviklet værktøjet De 5 Sundhedsmotivationstyper, og skrevet en del bøger om motivation og træning, der vil hjælpe dig til at fastholde dit vægttab. Han har desuden været en del af U-Turn projektet kendt fra DR tv.

Vi er alle forskellige og derfor får du en individuel behandlingsplan og hjælp til, hvordan du får mest ud af dit vægttabsforløb, og når dine mål.

Stærke kræfter arbejder for dig

Uddannet læge på KU i 2000.

Speciallæge i Almen medicin siden 2007 og egen praksis i Køge.

Jeg har i mange år arbejdet med overvægt og vægtrelaterede sygdomme. Før vi fik medicin til hjælp til vægttab arbejdede vi med motivation, kost og træning, vi lavede i klinikken vores lokale U-turnhold i Køge.  

Medicinen har vi god erfaring med fra behandlingen af sukkersygepatienter.

Udover at arbejde som praktiserende læge arbejder jeg som praksiskonsulent for Steno Diabetes Center i Region Sjælland og underviser kommende speciallæger i Almen medicin på KU.

Jeg er medstifter af Vægtlægen, fordi der udover livsstilsændringer er kommet medicinsk behandling, som giver helt nye muligheder. Det er et paradigmeskift i behandlingen af overvægt.

Charlotte Voglhofer

Speciallæge i Almen Medicin

Uddannet læge fra København Universitet 2018. 

Færdig speciallæge i Almen medicin i 2024.

Den praktiserende læges opgave er at forbygge sygdomme. I Danmark bruger vi rigtig mange ressourcer på at behandle sygdom. I stedet for kan man forebygge sygdom ved at investere i sundhed. 

Hos vægtlægen giver vi dig redskaber til at komme tættere på dit mål, så du får de bedste forudsætninger på din vægtrejse.

Ayaz Asad Choughti

Hoveduddannelsesstilling i almen medicin

Henning Langberg har gennem en årrække været tilknyttet Københavns Universitet og her forsket i, hvordan vi motiveres og holder fast i vore mål – også når livet er svært eller udfordringerne store. 

Gennem projekter med patienter med kroniske sygdomme, som diabetes, KOL og kræft herunder U-TURN projektet har jeg udviklet De 5 motivationstyper. Vi motiveres nemlig forskelligt – nogen skal være en del af en gruppe, andre skal have små udfordringer, og nogen motiveres af at lede andre eller at forstå hvordan vægt og fysisk aktivitet eller kost hænger sammen. 

For at fastholde det vægttab, som du opnår af den medicinske behandling hos Vægtlægen, er det vigtigt at begynde at se på din kost og din fysiske aktivitet. Det hjælper vi dig med at blive motiveret til via De 5 motivationstyper.  

Henning Langberg

Dr.med. Professor I human fysiologi

Under et vægttab er der en risiko for at kroppen ikke får de essentielle næringsstoffer den skal have. Det kan betyde at man ikke får nok at de nødvendige makronæringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Det kan gå ud over den fysiske og mentale energi. Og man kan miste muskelmasse, som vil gøre det rigtig svært at holde vægten efterfølgende.

Derfor er det er vigtigt at man under et vægttab, særligt med medicinsk behandling, samtidig får professionel vejledning af en diætist.

Formålet er at tabe sig på en sund måde og få skabt vaner, således man kan holde vægten efterfølgende. Sammen finder vi ud af hvordan det kan lykkes for dig.

Tau Berg

Diætist